Gamification

Gamification

Level up met gamification

 

Bij een Sokkenshow gebeurt het altijd: mensen worden fanatiek. Er wordt een prestatie verwacht, de opdrachten zijn relatief eenvoudig en het moet nú gebeuren – meer is er eigenlijk niet voor nodig. Wanneer we de tijdsdruk verder opvoeren of in verschillende teams spelen, gaan de spelers ook elkaar opjutten. Niet zelden blijken stille willies ineens visionairs en ontstaan nieuwe samenwerkingen: alles op alles om de orders netjes bij de klant te krijgen.

 

Wat er gebeurt in een fictieve sokkenfabriek, kan ook in het echt en op kantoor. Door een ogenschijnlijk ongrijpbare opgave (nieuwe manier van werken, ander gedrag) op te knippen in overzichtelijke uitdagingen, ontstaat hetzelfde fanatieke gedrag. Een concrete beloning voor de geleverde prestaties, zoals een taart of waardering op social media, is een sterkere gedragsbeïnvloeder dan de gemiddelde kwartaalrapportage of de jaarlijkse gesprekkencyclus.

 

Wanneer schakelt u ons in?

  • Als u zich voor een grote opgave gesteld ziet
  • Als u op een leuke manier uw collega’s wilt uitdagen
  • Als u medewerkers zelf aan de knoppen wilt laten draaien
  • Als u het aandurft om te experimenteren

 

We denken graag met u mee. Level up!

 

Meer weten? Neem dan contact op met Jeroen Stam 06 13 30 18 39

 

Kwartetten voor het beheer van de openbare ruimte

 

Voor een grote gemeente hebben wij het ‘Overdrachtskwartet’ gemaakt. Projectleiders leggen bijvoorbeeld een nieuwe weg aan of renoveren een brug; als het werk klaar is, dragen ze het over aan de beheerders. Daarbij komt nogal wat kijken en de juridische en financiële risico’s zijn groot. Met een op maat gemaakt kwartet kunnen betrokkenen hun kennis over het overdrachtsproces opfrissen. Ieder compleet setje van 4 kaarten biedt aanknopingspunten voor een goed gesprek; het kwartet is daarmee de ideale introductie voor het voorbereiden van een projectoverdracht.

Oefenen met klantreis laaggeletterden

 

In opdracht van het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe hebben wij een spel ontwikkeld waarmee professionals en vrijwilligers zelf kunnen ervaren hoe laaggeletterden de hulpverlening beleven. Professionals in verschillende sectoren zoals wonen, werken en zorg krijgen vaak met laaggeletterdheid te maken, maar weten niet altijd hoe ze het moeten herkennen. Bovendien is er niet één aanpak die voor iedereen werkt. Samen met laaggeletterden en hulpverleners is een spel ontwikkeld om te oefenen met het herkennen van laaggeletterdheid en het bieden van de juiste hulp, op het juiste moment en op maat.