Processimulaties

Serious gaming is hot. Wij blijven gewoon doen waar we goed in zijn: processimulaties en spellen zijn kenmerkend voor de aanpak van De Processpecialisten.

 

Wanneer schakelt u ons in?

  • Als u knelpunten wilt signaleren in een bestaand proces
  • Als u een nieuw proces wilt testen: het ziet er op papier goed uit, maar werkt het ook in de praktijk en wat zijn de aandachtspunten bij implementatie?
  • Als u mensen wilt trainen en hen bewust wilt maken van een gewenste (gedrags)verandering

 

In een processimulatie worden de activiteiten ‘van klant tot klant’ op één plek en versneld uitgevoerd. De essentie van het proces wordt uitvergroot, terwijl details juist achterwege blijven. Een simulatie laat de samenhang zien tussen de verschillende opeenvolgende activiteiten en de ervaringen van de klant. Een processimulatie is een soort laboratoriumopstelling: mensen kunnen in een veilige omgeving experimenteren, evalueren en oefenen.

 

Processimulaties zijn een effectief middel om mensen met verschillende voorkeursstijlen aan te spreken: de doeners kunnen direct aan de slag, de denkers halen informatie uit de evaluatiemomenten en kunnen de praktijkervaringen vertalen naar nieuwe inzichten. Doordat de resultaten direct zichtbaar zijn, komt er makkelijk een gesprek op gang. Veel simulaties maken we op maat. Met de juiste casuïstiek, rolverdeling en spelregels zorgen we dat uw boodschap overkomt. Naast de simulaties op maat hebben we simulaties rond een thema, zoals bijvoorbeeld Zaakgericht Werken of Dienstverlening. Deze simulaties hebben een kant en klare basis, de inhoud passen we aan op uw vraagstelling en organisatie.

 

Meer weten? Bel met Vincent: 06-46 16 26 77.