Synergie beheer wagenpark brandweer en Apeldoorn

Apeldoorn, 3 februari 2014

 

In Apeldoorn zijn gemeente en brandweer intensief gaan samenwerken bij het beheer van het wagenpark. Kennis en middelen kunnen daardoor efficiënter worden ingezet. Daarnaast leidt de samenwerking tot inkoopvoordelen.

 

De werkplaatsen van de brandweer (Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland) en de afdeling Beheer& Onderhoud van de gemeente liggen naast elkaar. Beide organisaties voeren vergelijkbare werkzaamheden uit om hun wagenpark te beheren.

 

In een serie workshops met praktijkmensen en beslissers zijn de werkprocessen stap voor stap optimaal ingericht. Daarbij zijn ook direct praktische onderlinge werkafspraken gemaakt. Processen zoals het afhandelen van storingsmeldingen, het maken van onderhoudsplanningen en het leveren van managementinformatie over onderhoud worden nu gezamenlijk uitgevoerd. Er is nu bijvoorbeeld een gezamenlijk meldpunt waar chauffeurs hun storingen kunnen melden en nieuwe onderdelen worden gezamenlijk besteld.

 

Met dank aan Carlien Osinga, hoofd sector III Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland / brandweer Cluster Epe-Voorst-Apeldoorn

 

Meer weten? Bel met Vincent: 06 46 16 26 77
 


Meer nieuws