Stuurgroep DWARSS Rotterdam bij De gebroeders Sok

Stuurgroep DWARSS Rotterdam bij De gebroeders Sok

Keuzes consequent doorvoeren

 

De Stuurgroep van het Rotterdamse programma DWARSS was in oktober te gast bij De gebroeders Sok. DWARSS staat voor Digitaal Werken Aan Rotterdamse Samenwerking en Service, oftewel voor zaakgewijs werken.

 

Het programma DWARSS gaat een nieuwe fase in. De voorbij periode zijn al verschillende processen digitaal en zaakgewijs gemaakt. Met de ervaring die al doende is opgedaan, wil het programma de komende tijd méér processen aanpakken. Het doel is deze processen vlot en inzichtelijk te laten verlopen, voor de Rotterdammer en voor de eigen medewerkers. In de sokkenfabriek, een geslaagde simulatie van een bedrijfsproces, ervoer de stuurgroep wat daarvoor nodig is.

 

De praktijk bleek weerbarstig, vooral omdat de keuze voor ‘snelheid’ alle onderdelen van de fabriek beïnvloedt. De processen, de producten, de planning en aansturing en het gedrag op de werkvloer: alles hangt met elkaar samen. Terecht merkte een van de deelnemers dan ook op: ‘Goede informatie-uitwisseling is cruciaal’. De opgedane inzichten uit de sokkenfabriek helpen de stuurgroep DWARSS bij het maken van slimme samenwerkingsafspraken.

 

De Sokkenshow nog niet gedaan? Neem contact op met Jeroen Stam 06 13 30 18 39


Meer nieuws