Samen Slimmer; Lean in Oldenzaal

Samen Slimmer; Lean in Oldenzaal

Medewerkers van de gemeente Oldenzaal zijn de afgelopen maanden samen aan de slag gegaan met het slimmer inrichten van hun werk. Doelstelling is om de dienstverlening te verbeteren en tegelijk ook de werkdruk te verminderen. Om dit te bereiken is een pool van lean-coaches opgeleid.

 

De lean-coaches kunnen de Lean filosofie en technieken toepassen en verbetersessies begeleiden, maar ook verandermanagement-methoden inzetten om medewerkers te enthousiasmeren. De lean-coaches hebben samen het verbetertraject vormgegeven en uitgerold over de gehele organisatie. Zo werken alle teams nu met verbeterborden voor quick-wins en zijn verschillende afdelingsoverschrijdende processen onder de loep genomen. Onder leiding van de proceseigenaren worden nu verbeteringen gerealiseerd in onder meer de processen Opstellen college-adviezen, Aanvragen WMO en Aanvragen Wabo.

 

Lean-coach Aashna Koeldiep: Dit traject helpt ons echt verder. We verhogen niet alleen de dienstverlening maar we zorgen er ook voor dat we de waan van dag achter ons laten en aan verbetering werken. Uitdagingen blijven er voldoende. Medewerkers enthousiasmeren in de lean-filosofie stopt nooit. Wat andere gemeenten van ons kunnen leren, is dat wij een filosofie die geassocieerd wordt met een industriële werkomgeving hebben kunnen vertalen naar de gemeentelijke organisatie.

 

De Processpecialisten hebben geholpen bij het opleiden en ondersteunen van de verbetercoaches, het vormgeven van het verbetertraject en het begeleiden van bijeenkomsten.

Meer weten? Neem contact op met Vincent Damen (06-46162677)


Meer nieuws