Robijn blogt... zo gaat ie goed, zo gaat ie beter!

De Processpecialisten bloggen regelmatig via inGovernment.nl. Onderstaande blog van Robijn verscheen er op 21 juni 2013. Klik hier voor de blog op inGovernment.nl. U kunt hier ook een reactie plaatsen.

 

Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter!

Eigenlijk houd ik niet van feestjes. Zeker niet van feestjes met duizenden mensen.Maar eerlijk is eerlijk: als er een prestatie is geleverd, is het leuk om dat te vieren. Dat zouden we best vaker mogen doen.

 

Het kwam zo: de avond waarop ik een vriendin in Zwolle bezocht was toevallig ook net de laatste avond van de Avond4daagse daar. Zij had met haar kinderen al de hele week meegelopen. Een hele prestatie want hoe korter de beentjes, hoe langer de afstand van 5 kilometer. Die laatste avond staan langs de route vrienden en bekenden met bloemen en snoep, alle fanfares uit de regio lopen mee, er wordt geapplaudisseerd en gejuicht. Een ongelofelijke herrie, maar wat een feest.

 

Bij bijna iedere overheidsinstelling loopt wel een project om bijvoorbeeld de dienstverlening te verbeteren of slimmer te werken. Ook een soort 4daagse, er moet binnen een bepaalde tijd een afstand worden afgelegd.

 

Wat nu ineens opvalt: juist bij het begin van zo’n project zijn er toeters en bellen (roadshow, kickoff) maar de finale verloopt meestal verdacht rustig. Misschien omdat de eindstreep niet zo duidelijk is, er zijn immers altijd wel losse eindjes? Of omdat het volgende project (met hoempapa) zich alweer aandient voor het vorige is afgerond? Of omdat het effect van je inspanningen achteraf niet direct zichtbaar is? Hoe dan ook: het feestje voor de geleverde prestatie wordt meestal niet gevierd.

 

Terwijl het toch zo leuk is om successen te vieren. Door alle aandacht voel je je een ster, het geeft energie. Energie waardoor je ook net dat stapje harder loopt voor de klant. In Zwolle kreeg ik als (nep)4daagseloper zelfs een hand van de burgemeester. Hoorde ik mezelf daar nou zeggen dat ik volgend jaar alle avonden meeloop?

 

Robijn Niemöller


Meer nieuws