Mitros test proces vastgoedsturing

Mitros test proces vastgoedsturing

Woningcorporatie Mitros heeft het proces van vastgoedsturing ingericht. Het projectteam testte met een simulatie hoe het procesontwerp in de praktijk uitpakt.

 

Deelnemers aan de processimulatie kregen vooraf instructie over wat de verschillende rollen doen. De praktische invulling werd niet voorgeschreven: geconfronteerd met praktijkcases moesten de deelnemers hun rol zelf verder vormgeven. Wie heeft bijvoorbeeld het laatste woord, wanneer er een opdracht is om statushouders te huisvesten, maar de meest geschikte appartementen juist het etiket ‘verkopen’ hebben gekregen? Of als net besloten is om een gemeenschappelijke binnentuin te betegelen en de bewoners zich dan melden met het voorstel om zelf die tuin te gaan beheren? Opdracht aan de deelnemers was om de nodige informatie te verzamelen en de juiste collega’s in de besluitvorming te betrekken.

 

De simulatie maakte duidelijk dat verschillende spelers soms een heel verschillende aanpak kiezen, ook al krijgen ze dezelfde opdracht mee. De spelregels laten voldoende speelruimte om in onderlinge afstemming tot een integraal resultaat te komen. Zo moet het straks ‘in real life’ ook zijn. Het uitwisselen van ervaringen en kritisch kijken naar procesafspraken is daarbij wel essentieel, zeker in de aanloopperiode, om gezamenlijk tot het beste resultaat te komen.

 

Door meer te sturen op het financiële rendement van complexen, kan Mitros meer doen met hetzelfde geld en zo haar huurders en de stad Utrecht beter bedienen. Het nieuwe proces en de nieuwe rolverdeling moeten dit mogelijk maken.

 

Meer weten? Neem contact op met Jeroen Stam 06 13 30 18 39


Meer nieuws