Mysterie ontrafeld: de mensen meekrijgen

Mysterie ontrafeld: de mensen meekrijgen

Het effectief doorvoeren van veranderingen wordt vaak gekoppeld aan bijna mystieke begrippen zoals draagvlak, betrokkenheid, acceptatie, enthousiasme of zelfs ‘omarmen’. Maar het gaat toch gewoon over gebruik en adoptie? De nieuwe werkwijze goed en professioneel toepassen en klanten goed bedienen volgens de processen die zijn bedacht? Niks mysterieus aan: hartstikke concreet en meetbaar.


Precies dat is de kracht van de Prosci methode. Het ADKAR- model maakt het veranderproces meetbaar en stuurbaar. Met 5 simpele bouwstenen kunt u ontdekken wat er in de organisatie leeft en uw acties daarop afstemmen.


Het ADKAR model staat voor:
• Awareness; begrip van nut en noodzaak van de verandering, het organisatiebelang
• Desire; het persoonlijk besluit om mee te doen met de verandering, het individueel belang
• Knowledge; de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te veranderen
• Ability; de competentie en slagkracht om te veranderen
• Reinforcement; het borgen van de verandering


In de VS en Canada is Prosci al lang de standaard voor de menskant van veranderen. In Europa is de doorbraak nu gaande: de afgelopen maand heeft een record aantal mensen in Nederland en België gekozen voor de Prosci methode. De mensen die wij via open-inschrijvingsprogramma’s hebben opgeleid tot Prosci Practitioner kunnen de methode nu zelf toepassen en gebruikmaken van de Prosci tools en research. Zij hebben na de training een internationaal (ACMP en PMI) erkend certificaat behaald, maar vooral: hun projecten hebben een 6x hogere kans op succes.

 

Meer weten? Neem contact op met Erik F Steketee 06 26 50 22 54

 


Meer nieuws