Breitner en slimme processen

Breitner en slimme processen

Een workshop houden in een zaal vol prachtige foto’s van Breitner…Dat is natuurlijk erg inspirerend! De Processpecialisten hebben via enkele interactieve sessies met medewerkers diverse werkprocessen van het RKD in beeld gebracht. Het gaat om onder andere het proces van Verwerven, Registeren, Ontsluiten en Digitaliseren van beelddocumentatie, archieven en bibliotheekcollectie.

 

Het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag beheert, behoudt, onderzoekt, presenteert en publiceert kunsthistorische kennis en informatie voor musea, wetenschap en publiek. Het wil bovendien het publiek actief betrekken bij ontwikkelingen en ambities op het gebied van (digitale) dienstverlening, publieksbereik en digitale duurzaamheid.

 

Resultaten van de workshops die de Processpecialisten begeleiden zijn visueel vormgegeven procesflows en een actieplan met punten die de processen verder kunnen verbeteren. Ook is er aandacht voor de nieuwe rol van procescoördinatoren die die verbeteringen blijven aanjagen.

 

Voor de organisatie leverde dit traject veel op: meer zicht op de benodigde input en output in elk proces, heldere verwachtingen tussen medewerkers en een betere samenwerking tussen afdelingen. Met als ultiem doel natuurlijk een tevreden klant!

 

Meer weten? Neem contact op met Jeroen Stam 06 13 30 18 39


Meer nieuws