Schijndel nummer 1 in Nederland met E-formulieren

Schijndel nummer 1 in Nederland met E-formulieren

Schijndel, 6 november 2014

 

De Processpecialisten zijn nauw betrokken bij het implementeren van zaakgericht werken in de gemeente Schijndel. De resultaten blijven niet onopgemerkt. Onderstaand nieuwsbericht verscheen op TV Schijndel.

 

De dienstverlening voor on-line afhandeling voor de burgers uit Schijndel is samen met die van de gemeente Zwolle als nummer 1 gekwalificeerd door het Ministerie van BiZa. Dat maakt de gemeente Schijndel vandaag bekend. "De Dimpact e-formulieren 'Verhuizing doorgeven' en 'Uittreksel BRP' [basisregistratie personen] van gemeenten Schijndel en Zwolle zijn een geweldige best practice voor de hele vereniging; een topprestatie van zowel de gemeenten als de werkgroep die destijds aan de formulieren gewerkt heeft", aldus Dimpact. Deze e-formulieren zorgen ervoor dat burgers vrijwel niet afhaken in het online kanaal. De gemeenten Schijndel en Zwolle hebben in dit onderzoek landelijk de hoogste online afhandelingspercentages gehaald. Het Ministerie van Biza wil deze e-formulieren verheffen tot landelijke standaard.

 

Dimpact-verband

Deze vereniging van meer dan dertig gemeenten heeft mede tot doel om de digitale dienstverlening te optimaliseren en te standaardiseren. Gezamenlijk is een format ontwikkeld voor een standaard gemeentelijke website. Dit is gebouwd op het (gratis) open source platform Drupal.

 

Klik hier voor een link naar het bericht.


Meer nieuws