OOST! 3

OOST! 3

Deze zomer: deel 3 in de serie OOST!

 

Een grillige zomer van Vladislav Vančura kent weinig actie, maar des te meer intrige. Een saai, half ingeslapen stadje, een zwembad in de rivier, een druilerige zomer, verveling alom. Totdat de rust verstoord wordt door de komst van een rondtrekkend circusartiest met zijn bevallige assistente, die hun kamp opslaan op het stadsplein. De badmeester, de majoor en de abbé denken er het hunne van en raken ieder voor zich verstrikt in hun pogingen het de bevallige assistente naar de zin te maken.

 

Het eerste exemplaar van Een grillige zomer wordt feestelijk gepresenteerd op vrijdag 30 juni van 17.00 uur tot 19.00 uur bij uitgeverij Pegasus in Amsterdam (Singel 367 1012 WL). Vertaler Kees Mercks zal iets vertellen over de Tsjechische literatuur in het algemeen en de betekenis van Vančura's werk in het bijzonder.

 

In de serie OOST! verschijnt nog niet eerder in Nederlandse vertaling gepubliceerd werk van Oost- en Midden-Europese schrijvers. De Processpecialisten sponsoren deze serie omdat het Geschreven Woord ook belangrijk is bij het observeren, analyseren en vastleggen van processen. De Verbeelding is onmisbaar voor Vernieuwing.

 

Onze vaste klanten en aanhangers ontvangen Een grillige zomer binnenkort in de brievenbus of van een Processpecialist in levenden lijve.

 

Welkom!

Aanmelden kan per mail naar Uitgeverij Pegasus.


Meer nieuws