Intelligente informatiegestuurde handhaving

Intelligente informatiegestuurde handhaving

Op 31 maart nemen De Processpecialisten deel aan het congres De Informatiegestuurde Overheid in Ede. Tijdens het congres verzorgen wij samen met de Gemeente Amsterdam een interactieve sessie met als titel 'Op weg naar een intelligente informatiegestuurde handhaving'.

 

De gemeente Amsterdam ziet informatiegestuurde handhaving als een volgende stap op weg naar een flexibele, effectieve en efficiënte organisatie. Door op basis van actuele en betrouwbare informatie rationele beslissingen te nemen, kan de gemeente mensen en middelen optimaal inzetten om de gestelde handhavingsdoelen te behalen. Een processimulatie helpt om het concept van informatiegestuurde handhaving naar de praktijk te vertalen.

 

In de simulatie krijgen handhavers, managers en informatieanalisten de opdracht om door slim gebruik van informatiebronnen de meest intelligente interventies te bepalen. Het spel maakt duidelijk waar meer informatie te halen valt (‘kan het meldpunt meer doorvragen bij meldingen van overlast?’), waar beschikbare informatie beter kan worden benut (‘gebruik ervaringen van handhavers om vergunningvoorwaarden aan te scherpen’) en hoe de informatiestromen moeten lopen om tot de optimale interventie te komen (‘meer informatie leidt niet zonder meer tot betere beslissingen’).

 

De komende maanden wordt het proces voor verschillende handhavingsthema’s gesimuleerd. De aanbevelingen die eruit volgen worden zo snel mogelijk naar de praktijk vertaald, zowel in de simulatie als ‘in real life’. Deze aanpak combineert interactief procesontwerp met zichtbare resultaten.

 

Meer weten? Kijk op http://igo.heliview.nl


Meer nieuws