Rotte vis en wijn die naar petroleum ruikt: welkom bij De Processpecialisten

Onder de noemer Binden en Boeien ondernemen De Processpecialisten regelmatig buitenschoolse activiteiten met elkaar en met hun opdrachtgevers. We ontvingen bijvoorbeeld de Stalker uit de film van Tarkovski en bezochten de tentoonstelling over de Russische avant-garde in het Stedelijk Museum.

 

Veel Processpecialisten houden van koken en /of eten, dat staat dan ook regelmatig op het programma. Dit keer zelfs Extreme Cooking: koken en eten als ongemakkelijke ervaring.

 

Om oesters soepel te openen (Philippe), de beste brandnetels voor de soep te vinden (Coen), alléén de eetbare paddestoelen te bereiden (Erik), vis zorgvuldig met zoutkorst te  bekleden (Joost en Jeroen) en bij elk gerecht de juiste wijn te kiezen (Marleen) zijn kennis en vaardigheden onmisbaar.

 

Durf is nodig voor het bereiden van kikkerbillen (Robin), kreeft (Andy), inktvis (Margreet) en sprinkhanen (Abe). En trouwens ook om pas te komen opdagen als het kookwerk klaar is (Marja)… Experimenteerdrift is essentieel voor veganistische cheesecake (Robijn) en de juiste sfeer (pianist en DJ Martin) zorgt dat mensen durven. Maar het meest cruciaal is de kunst om dromen om te zetten in daden (Carolien) en lichte groepsdruk en aanmoediging om uit je comfortzone te komen (allemaal).

 

Een extreme avond, maar dichtbij onszelf: wat ons bindt, is precies dat wat we in ons dagelijks werk ook inzetten.

Met zo’n vol programma is de rotte vis erbij ingeschoten. Volgende keer dan. Ben jij erbij?