Webinar ‘Werkende processen Omgevingswet en Wkb’

Webinar ‘Werkende processen Omgevingswet en Wkb’

In de week van 12-16 april organiseren de partners van Overheid365 een gloednieuw online congres vol met inspirerende webinars rondom digitalisering, datagedreven werken en informatiemanagement. Bekijk hier het volledige programma.

 

Per 1 januari 2022 worden de Omgevingswet en de Wet Private Kwaliteitsborging (Wkb) ingevoerd. Aan de ene kant moet daarvoor het instrumentarium, zoals omgevingsvisie en omgevingsplan, op orde zijn. Aan de andere kant moeten organisatorische veranderingen doorgevoerd worden op het gebied van proces, informatievoorziening en houding & gedrag.

 

Om organisaties hierbij te ondersteunen hebben De Processpecialisten in opdracht van de Vereniging Nederlandse Gemeente (VNG) ‘de werkende processen aanpak’ ontwikkeld. Deze implementatieaanpak bestaat uit referentieprocessen en competentieprofielen waarin alle directe en indirecte eisen verwerkt zijn die de Omgevingswet stelt. Deze VNG omgevingswet standaard is vertaald naar een Omgevingswet framework in Mavim. Het framework kan gebruikt worden als: 

 

  • Basis voor de inrichting en borging van de werkprocessen; 
  • Toetsingskader voor reeds ontwikkelde processen;
  • Middel om datagedreven processen te sturen en verbeteren; 
  • Hulpmiddel bij het uitvoeren van ketentesten en ketensimulaties. 

 

In het webinar laten we zien hoe het Framework organisaties kan helpen om Omgevingswetproof te worden én te voldoen aan de eisen voor de Wkb. Deze laatste wet, die gelijk met de Omgevingswet ingevoerd wordt, is weliswaar minder bekend maar heeft toch ook grote impact. Tijdens het webinar gaan we daarom dieper in op de impact, gevolgen en veranderingen die de Wkb met zich meebrengt en welke eisen dit stelt aan processen en informatievoorziening.

 

U kunt zich via deze link aanmelden voor het webinar.

 

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van De Processpecialisten en Mavim. Derhalve zullen je gegevens met deze partij worden gedeeld.

 

Meer weten? Neem contact op met Vincent Damen 06 46 16 26 77