OOST!4

OOST!4

Wees welkom op donderdag 14 december tussen 17.00 en 19.00 uur in het Tsjechisch-Slowaakse café (Het Wapen van Londen), Amstel 14, 1017 AA in Amsterdam.

 

We vieren dan het verschijnen van deel 4 in de serie OOST!

 

In de serie OOST! verschijnt nog niet eerder in Nederlandse vertaling gepubliceerd werk van Oost- en Midden-Europese schrijvers. De Processpecialisten sponsoren deze serie van uitgeverij Pegasus. Wij geloven niet in dikke handboeken, wel in korte romans en verhalen die je meenemen naar een andere omgeving, prikkelen en inspireren. Een boek lezen is reizen in je hoofd, zoals we ook doen wanneer we processen verbeteren en verandering realiseren.

 

In dit nieuwste boek, Herberg 'De goede luim', beschrijft Vladislav Vancura drie liefdesaffaires: een zigeunerjongen wordt verliefd op een goedogende waardin, een rondtrekkende scharensliep ontmoet bij toeval een schone dame en de jonge vrouw van een wat oudere leraar klassieke talen ziet wel wat in een van diens leerlingen. Vladislav Vancura (1891-1942) wordt gerekend tot de grote namen in het Tsjechische interbellum.