Online Training: Design Thinking by Design Doing!

Online Training: Design Thinking by Design Doing!

Denken vanuit de klant en in plaats van vóór de klant

 

Ben jij ook op zoek naar een aanpak die jou in staat stelt beter aan te sluiten bij de wensen van jouw klant? Wil jij je als adviseur jouw klant beter begeleiden in het scherp krijgen van zijn of haar probleemstelling? Dan is deze 2-daagse training echt iets voor jou!

 

Waarom Design Thinking?

Design Thinking is een aanpak waarmee de meest innovatieve organisaties op een creatieve manier problemen oplossen en innovaties realiseren voor klanten in hun dienstverlening. Hierin staan de klant of eindgebruikers centraal en er is veel ruimte voor creativiteit.

 

Door je te verdiepen in jouw klant en door de klantreis direct te betrekken in de ontwerpfase wordt de dienstverlening van een organisatie ingericht op wat klanten echt belangrijk vinden.

 

Tijdens deze training leer je wat de kracht is van het ontwerpen denken in het realiseren van gerichte oplossingen voor jouw klant!

 

Programma

Deze 2-daagse online training is gebouwd uit 4 blokken van 3 uur. Om de effectiviteit van de training te bevorderen is er voldoende offline tijd ingebouwd.

 

De onderwerpen die tijdens de training aan de orde komen, zijn:

  • Wat is Design Thinking en welke waarde deze aanpak heeft;
  • Hoe jij een goede probleemdefinitie opstelt gericht op de behoefte van jouw klant;
  • Op welke manier empathie jou kan helpen bij het verbeteren van jouw dienstverlening;
  • Op welke manier je snel tot gericht oplossingen kan komen;
  • Wat de kracht van gezamenlijk bouwen en testen is van jouw oplossing.

 

Instrumenten die wij tijdens de trainingen behandelen zijn o.a. het opstellen van persona’s en klantreizen en het effectief genereren van ideeën en ontwerpen tot prototypes.

De training is een combinatie van theorie en toepassing op een casus waar tijdens de training aan gewerkt wordt; Design thinking by Design Doing!

 

Als onderdeel van de training krijgt u standaard 1 uur praktijk coaching aangeboden. Wilt u meer begeleiding? U kunt ook een aanvullende strippenkaart afnemen van 8 uur coaching.

 

Resultaten

Na het volgen van de training ben jij direct in staat het verschil te maken in het realiseren van innovaties en veranderingen bij jouw klant of binnen jouw organisatie! Doordat deze training digitaal wordt aangeboden ben jij straks in staat plaats en tijd onafhankelijk Design Thinking workshops te faciliteren. Verder...

  • Ben jij beter in staat het gesprek aan te gaan met opdrachtgevers over het echte probleem dat zij proberen op te lossen;
  • Ben jij beter in staat de brug te slaan tussen de belevingswereld van jouw klant en de dienstverlening van jouw organisatie;
  • Ben jij beter in staat om draagvlak te genereren bij belangrijke stakeholders door cocreatie en creativiteit gericht in te zetten.

 

Uw trainers

Roy Schinning-Woltring weet als lead facilitator op een stimulerende manier de natuurlijke creativiteit bij de deelnemers te activeren. Op een overtuigende wijze verbindt hij theorie en praktijk. Hij werkt inmiddels ruim 15 jaar als strategisch adviseur en trainer voor diverse corporates, startups en scale up organisaties. Naast zijn advieswerk is hij tevens gastdocent voor het vak Marketing en Innovatie op de Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is hij bestuurslid van het Platform Innovation & Strategy die als doelstelling hebben innovaties zo snel mogelijk te realiseerbaar te maken.

 

Als ontwerper bijt Evelien Jansen zich vast in complexe vraagstukken en beantwoord deze met creatieve oplossingen, altijd in een heldere toepasbare vorm. Ze neemt je mee in de kracht van het ‘anders denken’ ondersteund met een vleugje humor.

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

DEELNEMERS

minimum groepsgrootte 6 deelnemers, max. 15 deelnemers

 

PRIJS

€ 1.395.- (incl. 1 uur coaching in de praktijk)

 

Strippenkaart van 8 uur praktijkcoaching: € 500.

 

MATERIAAL

Na afloop krijgen de deelnemers hun deelproducten mee en ontvangen zij de templates van de canvassen in groot formaat digitaal waarmee zij hebben gewerkt. Met deze tools kunnen zij direct aan de slag.

 

AANTAL DAGEN

2 dagen van 6 uur

 

TIJD

  • Dag 1: donderdag 25 juni van 9.00 – 12.00 uur en 13.00 – 16.00 uur
  • Dag 2: vrijdag 26 juni van 9.00 – 12.00 uur en 13.00 – 16.00 uur

 

AANMELDEN

Aanmelden voor de training kan door een mail te sturen naar info@processpecialisten.nl