Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet

Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet

Op dinsdag 27 oktober 2020 organiseert het programma Aan de slag met de Omgevingswet een online Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet, met als thema ‘Werkende ketens in de Omgevingswet’. We zoomen in op al die puzzelstukjes van de Omgevingswet die in 2021 al moeten samenvallen in werkende ketens. Daar is afstemming en samenwerking voor nodig.

 

Samen werken aan werkende ketens

Tijdens de Inspiratiedag gaan we in op 'samen werken aan werkende ketens' en inspireren we elkaar met ervaringen en voorbeelden uit de praktijk.

Hieronder treft u het programma aan. U hoeft nu nog niet te kiezen welke break-out sessies u wilt volgen op 27 oktober. Uw keuze maakt u op de dag zelf. Meld u aan voor de Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet via het inschrijfformulier

 

Voorprogramma

11.00 – 12.00 uur Introductie DSO en Introductie Omgevingswet

Wilt u goed beslagen ten ijs komen, dan hebben we 2 webinars speciaal voor starters en degenen die een opfriscursus willen:

  1. Introductie Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) 

  2. Introductie Omgevingswet: de wereld van de Omgevingswet

Plenair

12.30 – 13.15 uur: Werkende ketens Omgevingswet in de regio

Wat gebeurt er in de regio om de ketens binnen de Omgevingswet werkend te krijgen?

 

We schetsen hiervan een beeld door in gesprek te gaan met Regionale Implementatie Coaches (RIO's) en mensen uit de regio over hun ervaringen tot nu toe. Zo zijn we benieuwd naar wat hen opvalt, welke stappen er zijn genomen en vooral hoe je verbinding maakt. Ook gaan we in op het centraal stellen van de keten, welke adviezen en hulpmiddelen daarbij nodig zijn en op welke manier we samenwerken om dat einddoel te bereiken.

 

Middagprogramma

In 4 sporen bieden we u sessies aan over het leren, oefenen, doen en samenwerken. Tijdens de sessies is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Op 27 oktober kiest u de sessies die u wilt volgen. Hieronder lichten we de sporen toe.

  • Ronde 1: 13.30 – 14.15 uur
  • Ronde 2: 14.30 – 15.15 uur
  • Ronde 3: 15.30 – 16.15 uur

 

Aanmelden voor de Inspiratiedag

Meld u aan voor de Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet via het inschrijfformulier

 

 

Meer weten? Neem Contact op met Vincent Damen 06 46 16 26 77