Webinar

Webinar 'Omgevingswet en Verandermanagement'

Hoe het ADKAR model helpt om de Omgevingswet bij organisaties en mensen te implementeren in een digitale wereld

 

Wetten veranderen, organisaties niet, mensen misschien?! Dat geldt ook bij de invoering van de Omgevingswet. De Omgevingswet heeft een grote impact op de processen van lokale overheden en brengt dus andere competenties van medewerkers met zich mee. Denk aan oplossingsgerichtheid, omgevingsbewustzijn en integraal denken. De impact van de invoering van de Omgevingswet verschilt per rol en voor ieder individu. Dat betekent ook dat ieder persoon een ander verandertraject doorloopt. Altijd een uitdaging, maar zeker ook in een wereld waar veel mensen vanuit huis werken.

 

Tijdens dit webinar laten we op basis van de door ons in opdracht van VNG ontwikkelde competentieprofielen zien hoe u de veranderimpact van de Omgevingswet op de diverse rollen kunt bepalen. Met behulp van het PROSCI ADKAR model lichten we vervolgens toe hoe medewerkers hun individueel veranderproces doorlopen. U kunt hiermee inzicht krijgen in vragen of weerstanden waar medewerkers mee zitten en bepalen welke interventies noodzakelijk zijn.

 

Het programma voor dit webinar ziet er als volgt uit:

 

  • Uitleg over de opbouw van de competentieprofielen
  • Toelichten van de veranderimpact voor verschillende rollen
  • ADKAR model: inzicht in het individueel veranderproces
  • Bepalen van interventies: hoe veranderingen echt geïmplementeerd worden
  • Werken op afstand: tips en tricks voor ‘digitaal’ implementeren en veranderen

 

Dit webinar wordt u aangeboden door De Processpecialisten en The People Side of Change.

 

Voor wie:

We gebruiken de Omgevingswet als casus, maar dit webinar is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het begeleiden en borgen van veranderingen.

 

Wanneer:

Maandag 22 maart van 15.00 – 16.00 uur

 

Aanmelden:

U kunt zich via deze link aanmelden. Mocht u niet kunnen? Meldt u alsnog aan en u kunt achteraf op een geschikt moment het webinar terugkijken.

 

Vragen?

Neem contact op met Vincent Damen 06 46 16 26 77