Ontbijtsessie: Management in de matrix

Ontbijtsessie: Management in de matrix

De Processpecialisten organiseren opnieuw een sessie over resultaatgericht werken en sturingsrollen.

 

Werken in een matrix of in een programmaorganisatie, opgavegericht of in ketens: logisch in theorie, maar ook een uitdagend rollenspel. Want waarop stuurt een lijnmanager en waarop een proceseigenaar of resultaatmanager? En wanneer is de programmamanager, projectleider of ketenregisseur verantwoordelijk? Is het voor medewerkers nog duidelijk wie hun leidinggevende is? Helpen al die rollen om het beoogd resultaat voor de klant te realiseren en (maatschappelijke) opgaven op te lossen?

 

Theorie en praktijkvoorbeelden wisselen elkaar af in deze interactieve sessie, waarbij De Processpecialisten hun ervaringen delen over het werkend krijgen van processturing. Deze sessie is meteen ook een voorproefje van de training Resultaatgericht sturen*.

 

Sturen op resultaat lukt alleen als mensen nut en noodzaak zien van gericht samenwerken, als doelen helder zijn en resultaten meetbaar. Leidinggevenden moeten weten wat zij moeten, kunnen en mogen doen om hun doelen te halen. Wat ze zeker moeten doen: medewerkers duidelijk maken, welke bijdragen en welk gedrag zij van hen verwachten. Hoe dan? Deze korte sessie geeft antwoorden en genereert nieuwe vragen.

 

De ontbijtsessie vindt plaats op woensdag 11 maart 09.00 - 11.00 uur in De ProcesFabriek in Amsterdam. Er staat vanaf 8.00 uur een ontbijt voor u klaar.

 

Aanmelden kan via info@processpecialisten.nl o.v.v. contactgegevens en functie. Toegang is vrij maar niet vrijblijvend: uw inbreng wordt op prijs gesteld. Wij vinden het altijd leuk om collega-consultants te ontmoeten, maar liever niet tijdens deze bijeenkomst.

 

*De training Resultaatgericht sturen kunt u in mei/juni volgen.

 

Meer weten? Neem contact op met Jeroen Stam 06 13 30 18 39