'Innoveren met Service Design'

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze workshop 'Innoveren met Service Design' op woensdag 26 juni 2019 in De ProcesFabriek in Amsterdam. Tijdens deze workshop wordt er onder andere aan de hand van een casus bij de Gemeente Oirschot de ervaringen en resultaten gedeeld over de kracht van Service Design.

 

Wat is Service Design?

 

Service Design is een methode om dienstverleningsconcepten te ontwikkelen op basis van wat klanten echt belangrijk vinden. Veel organisaties denken daarbij nog vóór de klant en niet vanuit de klant. Service Design helpt bij dat laatste en zorgt ervoor dat er echt gedacht wordt vanuit klantwaarde (Voice of the Customer). Het is hiermee een aanvulling op verbetermethodieken als Lean of Six Sigma.

 

Service Design helpt om buiten bestaande kaders te denken en met vernieuwende, innovatieve concepten en ideeën te komen. Het biedt een aantal praktische, krachtige methoden en technieken om hiertoe te komen. De oplossingen die daarbij gevonden worden, gaan niet alleen om procesverbeteringen, maar kunnen ook liggen in andere producten, diensten of de wijze waarop een organisatie met haar klanten omgaat. 

 

Programma, doelgroep en aanmelden

 

Het programma is als volgt opgebouwd:

  • Wat is Service Design?
  • Aanpak en instrumenten
  • Bespreking casus Gemeente Oirschot
  • Oefenen met instrumenten (customer journey, cultural probes, personas)
  • Plenaire discussie over de toepassing

 

De workshop is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij het optimaliseren, innoveren en transformeren van producten, diensten en werkwijzen.

 

De workshop vindt plaats op woensdag 26 juni van 08.30 - 10.30 uur in De ProcesFabriek in Amsterdam. Aanmelden kan via info@processpecialisten.nl o.v.v. contactgegevens en functie. Toegang is vrij maar niet vrijblijvend: uw inbreng wordt op prijs gesteld.

Wij vinden het altijd leuk om collega-consultants te ontmoeten, maar liever niet tijdens deze bijeenkomst.

 

Voor vragen kunt u terecht bij Vincent Damen 06 46 16 26 77