'Innoveren met Service Design'

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze workshop 'Innoveren met Service Design' op woensdag 5 juni 2019 in De ProcesFabriek in Amsterdam.

 

Wat is Service Design?

 

Service Design is een methode om dienstverleningsconcepten te ontwikkelen op basis van wat klanten echt belangrijk vinden. Veel organisaties denken daarbij nog vóór de klant en niet vanuit de klant. Service Design helpt bij dat laatste en zorgt ervoor dat er echt gedacht wordt vanuit klantwaarde (Voice of the Customer). Het is hiermee een aanvulling op verbetermethodieken als Lean of Six Sigma.

 

Service Design helpt om buiten bestaande kaders te denken en met vernieuwende, innovatieve concepten en ideeën te komen. Het biedt een aantal praktische, krachtige methoden en technieken om hiertoe te komen. De oplossingen die daarbij gevonden worden, gaan niet alleen om procesverbeteringen, maar kunnen ook liggen in andere producten, diensten of de wijze waarop een organisatie met haar klanten omgaat. 

 

Service Design wordt al langer toegepast in industrie en marketing. In de (semi-)overheid gebeurt dit echter veel minder. De Processpecialisten zijn vorig jaar op werkbezoek geweest in Denemarken waar Service Design al jarenlang succesvol wordt toegepast in de (semi-)overheid. Op de website van onze Deense partner - Mindlab - kunt u zelf enkele voorbeelden vinden.

 

Programma, doelgroep en aanmelden

 

Het programma is als volgt opgebouwd:

  • Wat is Service Design?
  • Aanpak en instrumenten
  • Oefenen met instrumenten (customer journey, cultural probes, personas)
  • Plenaire discussie over de toepassing

 

De workshop is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij het optimaliseren, innoveren en transformeren van producten, diensten en werkwijzen.

 

De workshop vindt plaats op woensdag 5 juni van 08.30 - 10.30 uur in De ProcesFabriek in Amsterdam. Aanmelden kan via info@processpecialisten.nl o.v.v. contactgegevens en functie. Toegang is vrij maar niet vrijblijvend: uw inbreng wordt op prijs gesteld.

Wij vinden het altijd leuk om collega-consultants te ontmoeten, maar liever niet tijdens deze bijeenkomst.

 

Voor vragen kunt u terecht bij Vincent Damen 06 46 16 26 77